Welke compressor is geschikt voor welke toepassing?
Leestijd: 2 minuten

Er zijn verschillende soorten compressoren te koop, maar voor welke toepassing is welke compressor geschikt? Het hangt van de eigenschappen van een compressor af, zoals grootte een drukvat, het vermogen en de effectieve capaciteit van de compressor.

Om jou daarbij te helpen hebben wij op airpress.nl speciale pagina’s gemaakt over diverse toepassingen waar compressoren en accessoires worden weergegeven die geschikt zijn voor deze toepassing. De meeste compressoren in het assortiment zijn geschikt voor onder andere banden oppompen en schoonmaken op basis van perslucht. Echter zijn er genoeg compressoren die niet geschikt zijn voor bijvoorbeeld verfspuiten, tacker werkzaamheden, slijpen of schuren. Dit alles heeft dus te maken met de eigenschappen van de compressor.

LMVO 40-250 compressor

Neem als voorbeeld de LMVO 40-250 compressor, een stille en olievrije compressor die geschikt is voor onder andere meubels stofferen, banden oppompen en schoonblazen. Deze compressor is uiterst geschikt voor meubels stofferen, omdat de compressor stil en olievrij is. Ideaal wanneer je in een omgeving werkt waar veel geluid niet gewenst is.

Compact en olievrij

De compacte en olievrije H 215-6 is een compressor die je gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen en kan opbergen. Ideaal bijvoorbeeld wanneer je naar een verdieping moet! Deze compressor is uiterst geschikt voor banden oppompen, werkzaamheden met de tacker en lichte schoonmaak werkzaamheden.

Verf en pleisterwerk

Bij verf en pleisterwerk is het van belang dat je niet alleen een krachtige compressor hebt, maar ook de inhoud van het drukvat is belangrijk. Bij deze werkzaamheden is het belangrijk dat je lang achter elkaar kan werken, zodat je geen oneffenheden krijgt in het spuitwerk. Bij deze compressoren raden wij altijd aan om een water/olieafscheider erbij te nemen, zodat de verf/lak/pleisterwerk strak op de muur gespoten wordt. Voor verfwerkzaamheden zijn onder andere de HL 340-90 en de HL 325-50 geschikt, voor pleisterwerk kan je beter een compressor nemen die krachtiger is zoals de LM 90-350 of de LM 50-350.

Krachtige compressoren

Voor zwaardere werkzaamheden, zoals boren, schuren en zandstralen heb je krachtige compressoren nodig. De HK 1500-500 PRO is een professionele compressor die geschikt is voor garages, werkplaatsen en kleine industrie. Deze compressor is geschikt voor werkzaamheden als zandstralen, boren, moeren losdraaien, etc. Ook kan je eventueel denken aan een schroefcompressor, zoals de APS 20 Combi Dry. Deze compressor is gebouwd voor het professionele werk en kan eenvoudig op een persluchtsysteem aangesloten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *