Van slang tot Hydrauliekslang
Leestijd: 2 minuten

Van slang tot Hydrauliekslang

– Mees van den Brink is het juiste adres Bij industriële toepassingen binnen bedrijven zijn vaak slangen in vele vormen en maten nodig. De sleutel is daarbij te kiezen voor de beste kwaliteit want goedkoop is immer duurkoop. Als voorbeeld: met hoogwaardige slangen zoals bijvoorbeeld benzineslangen voorkom je op de middellange en lange termijn corrosie. Ook is de certificering en het kwaliteits- testproces bij ons aanbod van slangen van een zeer hoog niveau. Graag lopen wij met je mee door wat nuttige informatie waar wij het een en ander verduidelijken over onder andere hydrauliekslangen, benzineslangen en gasslangen.

Wat technische achtergrond informatie

Ten eerste gaan wij wat nader in op de technische specificaties van slangen met industriële toepassing: – Hydrauliekslangen worden gebruikt om een (hydraulische) vloeistof te transporteren onder hoge druk. Ze zijn ofwel gefabriceerd van thermoplastisch materiaal ofwel rubber. Daarbovenop zijn ze versterkt met een buitenlaag van textiel of staaldraad. – Gasslangen transporteren gas (de naam zegt het eigenlijk al horen wij je denken). Ook natuurlijk weer beschikbaar in verscheidene lengtes en maten. Gasslagngen zijn gefabriceerd van PVC of rubber en hebben net zoals hydrauliekslangen een versterkende buitenlaag maar dan alleen van textiel. – Benzineslangen worden uiteraard gebruikt om brandstof te transporteren, en ook weer beschikbaar in legio lengtes en variërende maten. Benzineslangen zijn in principe zeer vergelijkbaar met gassslangen, aangezien ze ook van rubber of PVC zijn vervaardigd en tevens een versterkende laag van textiel hebben.

Tips bij de aanschaf van slangen met industriële toepassing

Er zijn heel wat kenmerken en productspecificaties die je in acht moet nemen bij de aanschaf. Wij geven enkele tips waar je vooral op moet letten: – Het materiaal van de slang: Het type vloeistof (of gas) dat door de slang gestransporteert moet worden bepaalt van welk type materiaal de slang moet zijn. – Het bereik van temperatuur: de temperatuur in de omgeving van de slang, maar ook de temperatuur van het/de getransporteerde gas of vloeistof is van groot belang. Als de slang niet bestand is tegen de temperaturen van de buitenomgeving of de vloeistof/gas die het transporteert kan de slang hard worden of zelfs scheuren. Een factor om mee rekening te houden dus! – Drukclassificatie: Deze moet overeenkomen met de druk binnen de industriële toepassing waar de slang bij gebruikt wordt. Is dit niet het geval dan is de kans groot dat de slang gaat lekken of zelfs barst. Zo zie je maar, het is geen sinecure om uit te zoeken welke slang het juiste type is voor goed gebruik binnen een specifieke industriële toepassing of systeem. Op de website van Mees van den Brink is een enorm groot assortiment aan slangen beschikbaar, zodat je zeker het juiste type kunt vinden.

Hoogwaardige producten en een breed assortiment

Ben je op zoek naar slangen met een industriële toepassing? Dan ben je bij Mees van den Brink aan het juiste adres. Wij bieden een zeer breed assortiment waardoor je precies de juiste type slang zult aantreffen in onze online shop. Ook staat hoogwaardigheid bij ons hoog in het vaandel want in het bedrijfsleven kan er geen genoegen genomen worden met half werk. Zeker niet binnen industriële toepassingen waar veiligheid en hoogwaardigheid van producten van het grootste belang is.

https://www.meesvandenbrink.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *