coating voor een parkeergaragevloer
Leestijd: 2 minuten

De juiste coating voor een parkeergaragevloer is een coating die slijtvast is en geen vocht doorlaat. Je wilt immers lange duurzaamheid van je vloer. Ook is het belangrijk dat het een coating is die aansluit bij de vloer die je hebt. In dit artikel zetten wij op een rijtje wat de kenmerken zijn van een juiste vloer parkeergarage.

Hoe kies je een juiste coating?

Je kiest de juiste coating door goed te kijken naar wat je belangrijk vindt. De uitstraling kan belangrijk zijn voor je publiek. Daarnaast kan ook de kleur coating voor je publiek belangrijk zijn. Zo zijn lichte kleuren aantrekkelijk, omdat het je publiek vrolijker maakt. Zo zijn donkere kleuren soms onaantrekkelijk omdat dit deprimerend is en niet uitnodigend. Een garage met veel lichtinval en lichte kleuren maakt het aantrekkelijk om juist daar te gaan winkelen het geeft een opgeruimd gevoel.

Een van de soorten coating; de Epoxyvloer

Je hebt verschillende soorten coatingvloeren, zo kan je kiezen voor een epoxyvloer. Deze coating staat bekend om zijn hardheid en slijtvaste kenmerken. Ook is deze coating bestand tegen chemicaliën zoals olie, strooizout. Weekmakers die bijvoorbeeld in de autobanden zitten zijn kinderspel voor deze epoxyvloer. Een nadeel van deze vloer is dat je het alleen kan gebruiken als je een volledig gestabiliseerde vloer hebt. Anders werkt het niet. Je krijgt dan snel scheuren, en oneffenheden in de vloer

Een andere soort is; de Polyurethaan Vloer

Een andere soort is een Polyurethaan vloer, deze vloer is heeft meer veerkracht en is flexibeler dan de epoxyvloer. Ook is de vloer geluiddempend. Je ziet deze vloeren vaak bij een autoshowroom. De vloer is overigens prima te gebruiken met vloerverwarming, juist daarom wordt hij vaak gebruikt in showrooms van auto’s.  Nadelen van deze vloer zijn; je hebt sneller krassen, ze kunnen minder goed tegen zware voertuigen en is iets duurder dan de epoxyvloer. Het is dus belangrijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen en dan pas een keuze te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *