Benodigdheden voor een fietsband plakken
Leestijd: 2 minuten

Om een fietsband te kunnen repareren heb je een aantal producten en gereedschappen nodig. Maar welke gereedschappen heb je nodig? Het is belangrijk dat je de juiste producten hebt, zodat je de reparatie goed kunt uitvoeren. Je wilt niet onderweg stil komen te staan nadat je een band denkt gerepareerd te hebben uiteraard. Hierbij geven we je een paar tips, zodat je weer snel op weg kunt.

Een bak met water of lekzoeker

Een bak met water of een lekzoeker is ideaal om gaatjes te kunnen vinden. Zeker als het een heel klein gaatje betreft die je niet zomaar hoort of ziet leeglopen. Zo kun je snel aan de slag om te beginnen met het repareren van je band.

Ontvetter of schuurpapiertje

Voordat je een binnenband repareert, moet deze schoon en vetvrij zijn. Dit doe je met bijvoorbeeld een schuurpapiertje die in een reparatieset zit, of als je thuis bent en het in huis hebt, wasbenzine. Doe je dit niet, dan hecht de lijm en de plakker niet goed op de binnenband.

Solutielijm

Voordat je een plakker gaat plakken, is het belangrijk om de juiste lijm te gebruiken, namelijk solutie lijm. Dit is speciale lijm voor een binnenband. Gebruik dus geen enkele andere soort!

Een plakker

Ook zeker onmisbaar bij het plakken van je band, een plakker. Nadat je de lijm hebt aangebracht, en deze een beetje is gedroogt, kun je de plakker op het gaatje plakken. Deze zit in een reparatieset, maar zijn ook los te verkrijgen bij een speciaalzaak.

Te veel gaatjes

Het komt uiteraard ook voor dat je de band niet kunt plakken omdat er teveel gaatjes in de binnenband zitten, het gat eenmaal te groot is of de buitenbanden van je fietsversleten zijn. Dan zit er niks anders op om een nieuwe binnenband te halen of een set nieuwe fietsbanden kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *